Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse Quidel mogelijk in zee met Qiagen – media

Amerikaanse Quidel mogelijk in zee met Qiagen – media
8 feb 2021 om 21:32

Het Amerikaanse diagnostiekbedrijf Quidel overweegt biotechbedrijf Qiagen uit Venlo in te lijven. Dit schreef persbureau Bloomberg maandagavond op basis van bronnen.    

Quidel zou Qiagen, een leverancier van monster- en assaytechnologieën voor moleculaire diagnostiek, benaderd hebben om te kijken of er interesse is in een samengaan, aldus de bronnen. Het bedrijf uit Venlo wordt gewaardeerd op ruim 10 miljard euro.  

De gesprekken bevinden zich in een vroege fase en er is volgens de bronnen geen zekerheid dat het daadwerkelijk tot een deal gaat komen. Een woordvoerder van Qiagen wilde tegenover Bloomberg niet reageren op de geruchten. 

De geruchten volgen op het afketsen van een deal met Thermo Fisher Scientific eind vorig jaar. Thermo zag in augustus 2020 af van een overname van Qiagen omdat er te weinig aandelen onder het bod waren aangemeld. Thermo bood 43,00 euro per aandeel. 

Het aandeel Qiagen steeg maandagavond in New York met 3,7 procent tot 56,08 dollar. Eerder op de dag werd de handel in het aandeel stilgelegd, vanwege de hoge volatiliteit. In Frankfurt sloot het aandeel op 44,95 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.