Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lavide en voormalig CEO Azimi bereiken akkoord over afwikkeling

Lavide en voormalig CEO Azimi bereiken akkoord over afwikkeling
7 feb 2021 om 09:15

Lavide heeft een oplossing gevonden voor de financiële afwikkeling met oud-CEO Salar Azimi. Dit meldde de lege beurshuls dit weekend.

“Afgelopen week meldde een derde partij zich bij Lavide met het aanbod te bemiddelen tussen de heer Azimi en Lavide”, aldus Lavide. Deze partij, die niet bij naam wordt genoemd, heeft interesse om een belang in Lavide te nemen, nadat het bedrijf meldde een intentieverklaring te hebben getekend voor een mogelijke omgekeerde beursgang.

Lavide had nog een vordering op Azimi ter waarde van 90.000 euro. Deze derde partij heeft die vordering overgenomen en zal direct 40.000 euro aflossen en de resterende 50.000 euro “nadat Lavide de term sheet over het raamwerk van de overname zal hebben getekend”.

Ook zal de derde partij de 600.000 aandelen Lavide van Azimi overnemen. Daarvoor heeft Lavide toestemming gegeven om de aandelen B van Azimi te converteren in aandelen A.

“Hiermee zijn alle banden tussen Lavide en de voormalige CEO tot een eind gekomen”, benadrukte Lavide.

RTO

Lavide melde op 20 januari een intentieverklaring te hebben getekend met een jong Nederlands bedrijf dat actief is op het gebied van medische wetenschap en medische dienstverlening, dat via de lege beurshuls een beursnotering wil krijgen. 

De nieuwe partner belooft 250.000 euro aan liquide middelen in te brengen voor de lopende kosten. Ook draagt de nieuwe partner de kosten van het overnametraject.

Als de RTO doorgaat, zullen activiteiten en liquide middelen worden ingebracht, die na de overname een aandelenbelang van ten minste 51 procent in Lavide vertegenwoordigen.

Daarna wil het nog niet met naam genoemde medische bedrijf snel groeien door overnames en zelfstandige groei. 

Bij de transactie zal minimaal de nominale waarde van 0,50 euro worden gehanteerd. Er zal geen omgekeerde splitsing van bestaande aandelen komen, is afgesproken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.