Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs blijft stijgen

Olieprijs blijft stijgen
5 feb 2021 om 20:53

De olieprijs is vrijdag verder gestegen. Op een settlement van 56,85 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,1 procent duurder. Op weekbasis werd een vat ruwe olie zo’n 9 procent meer waard.

Beleggers blijven positief over de tekenen van economisch herstel, wat belangrijk is voor de vraag naar olie, en het feit dat de afspraken van OPEC+ goed stand houden en er vooralsnog geen sprake is van een sterke productiestijging in de deelnemende landen.

Analist Eugen Weinberg van Commerzbank wees daarbij op het feit dat ondanks de hogere prijzen, Saoedi-Arabië in maart geen korting zal geven aan landen in Azië, wat erop duidt dat de vraag robuust is. Toch tempert de analist het optimisme door te waarschuwen dat Commerzbank rekent op een correctie van de olieprijs in de komende maanden.

Een andere belangrijke factor is het koude winterweer in de VS, volgens analist Christin Redmond van Schneider Electric, waar extreem koude temperaturen zorgen voor een sterkere vraag naar stookolie en gas, waardoor de voorraden sneller slinken.

Ondertussen lijkt een vat Brent-olie te koersen richting de 60 dollar en wanneer dit lukt, zou dat voor het eerst zijn sinds de impact van de coronapandemie echt duidelijk werd, aldus collega-analist Robbie Fraser van Schneider Electric.

Volgens hem is de opwaartse beweging onderdeel van een bredere rally die eind 2020 werd ingezet, onder meer omdat beleggers optimistisch zijn over de wereldwijde vaccinuitrol, ondanks wat korte termijn tegenwinden.

Brent-olie ging vrijdag bijna een procent hoger bij ruim 59 dollar. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.