Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen verdeeld het weekend in

Europese beurzen verdeeld het weekend in
5 feb 2021 om 18:45

De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag verdeeld geëindigd. De Stoxx Europe 600 index sloot vlak bij een slot van 409,54 punten, de Duitse DAX daalde een fractie tot 14.056,72 punten en de Franse CAC 40 steeg 0,9 procent bij een slotstand van 5.659,26 punten. De Britse FTSE 100 leverde 0,2 procent in tot 6.489,33 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets was sprake van enige nervositeit toen bekend werd dat online broker Robinhood de restricties op de handel in GameStop heeft opgeheven.

Daarnaast was het Amerikaanse banenrapport overwegend negatief, aldus Madden. De banengroei van 49.000 in de VS in januari viel tegen en het decembercijfer werd flink neerwaarts bijgesteld.

Madden wees erop dat na het ADP-rapport van woensdag en de wekelijkse steunaanvragen in de VS die donderdag beter dan verwacht bleken, de verwachtingen voor het banenrapport vrijdag hooggespannen waren.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat de fabrieksorders in Duitsland in december harder dan verwacht zijn gedaald. Na een stijging van 2,7 procent op maandbasis in november, daalden de fabrieksorders in de laatste maand van 2020 met 1,9 procent. Er was gerekend op een kleinere daling met 0,8 procent.

Econoom Carsten Brzeski van ING wees op de impact van coronalockdowns in eigen land en elders in Europa die de Duitsland industrie raakten. De buitenlandse orders daalden in december met 2,6 procent.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,2030. Olie werd ruim een procent duurder.
 
Bedrijfsnieuws

BNP Paribas heeft in 2020 de winst onder druk zien staan, terwijl de inkomsten op peil bleven. Voor dit jaar rekent BNP op stijgende inkomsten en lagere provisies. Daarbij wil de Franse bank over 2021 50 procent van de winst uitkeren aan de aandeelhouders, nadat over 2020 per aandeel 1,11 euro wordt uitgekeerd, in lijn met de regels van de ECB. Het aandeel steeg circa 3 procent.

Sanofi heeft in het vierde kwartaal van 2020 de omzet wat onder druk zien staan, als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Het aandeel van de Franse farmaceut steeg toch 1,5 procent.

Carlsberg heeft in 2020 de autonome omzet zien dalen en tevens achter zien blijven bij de verwachtingen. De brouwer verwacht een autonome groei van het operationeel resultaat van 3 tot 10 procent met een verwacht negatief valuta-effect van 200 miljoen Deense kroon. Het aandeel steeg 1,5 procent.

In Frankfurt ging de koers van het aandeel Bayer ook vandaag weer flink omhoog, ditmaal met bijna 3 procent, nu de kou rondom het bestrijdingsmiddel Roundup uit de lucht lijkt.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot tot 0,5 procent in het groen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.