AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 5 februari 2021 08:02

AEX wacht hogere opening na recordslot Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25, NLMID,

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting hoger van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,6 procent. 

Donderdag sloot de AEX nog met 0,1 procent nipt in het rood op 654,38 punten. Negatief ontvangen cijfers van de indexzwaargewichten Unilever en Royal Dutch Shell wogen op de koersvorming. De Duitse en Franse beurzen klommen juist tot 1 procent. 

De volatiele handel in een aantal aandelen die afgelopen week populair waren op online forums en tot onrust leidde, lijkt inmiddels tot rust gekomen. Daarnaast worden vooral Amerikaanse beleggers optimistischer dankzij een verbetering in de uitrol van coronavaccins in de VS, wat de hoop voedt dat er later in het jaar een sterke economische opleving komt.

Daar kreeg de markt donderdag al een klein voorproefje van in de vorm van beter dan verwachte data over de werkloosheidsuitkeringen. Het aantal eerste steunaanvragen in de VS daalde in de week eindigend op 30 januari met 33.000 tot 779.000. Er was gerekend op een totaal van 830.000 nieuwe aanvragen.

De werkloosheidsuitkeringen worden beschouwd als een voorbode van het officiële Amerikaanse banenrapport, dat wel wordt beschouwd als ’s werelds belangrijkste macrocijfer. Vanmiddag om 14:30 wordt dit rapport vrijgegeven.

Wall Street rekent ondertussen nog steeds op een omvangrijk stimuleringsprogramma van de Amerikaanse regering om de economie te ondersteunen. President Joe Biden zei woensdag nog dat hij bereid is tot een nieuwe ronde directe betalingen aan Amerikaanse huishoudens die meer gericht zijn op specifieke doelgroepen.

Op Wall Street sloot de hoofdgraadmeter S&P 500 donderdagavond met een winst van meer dan 1 procent voor de vierde achtereenvolgende handelsdag in het groen. De index sloot daarmee op de hoogste stand ooit, net als techbeurs Nasdaq.

Ook in Azië noteren de hoofdindices vanochtend overtuigend in het groen. Koploper is Nikkei index in Tokio met een stijging van 1,5 procent. Sydney en Seoel wonnen daarnaast ongeveer 1 procent. De Hang Seng index in Hongkong klimt krap 1 procent. 

Ook olie zit de laatste tijd in de lift. Donderdag klom de Amerikaanse olie-future met ruim 1 procent naar 56,23 dollar. De markt lijkt erop te rekenen dat de OPEC en zijn bondgenoten de productie niet te ver op gaan voeren terwijl de mondiale economie herstelt van de coronapandemie, volgens marktstrateeg Stephen Innes van Axi. 

In de Aziatische handel vanochtend stijgt de olie-future met 0,7 procent verder. Het muntpaar euro/dollar noteert daarnaast vanochtend op 1,1965.

Naast het Amerikaanse banenrapport is de macro-economische- en de bedrijfsagenda vandaag op de laatste handelsdag van de week erg mager gevuld.

Bedrijfscijfers

Berenberg verlaagde het koersdoel voor Unilever van 53,00 naar 51,00 euro. Het advies blijft Houden.
 
In januari stegen de volumes op Euronext op de cash market met 16 procent op maandbasis. Op jaarbasis ging het zelfs om een stijging van 45 procent.

Filip Michiels treedt per direct af als lid van de raad van commissarissen van Ordina om ergens anders aan de slag te gaan.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg donderdag 1,1 procent bij een slot van 3.871,74 punten, de Dow Jones index won ook 1,1 procent tot 31.055,86 punten en de Nasdaq ging 1,2 procent hoger bij een slotstand van 13.777,74 punten.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Openingsbericht

De Aandeelhouder TV

oktober 7, 2022

Bedrijfswinsten verder onder druk

oktober 7, 2022

KPN ready to Launch

oktober 7, 2022

Waarom slecht nieuws goed nieuws is. Met Bob Homan van ING | DeAandeelhouder Podcast Afl. 90

oktober 7, 2022

Malaise bij chipproducenten | 7 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 oktober

  LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 20 oktober

  Gevolgen van Russische inval op de financiële markten

 • 08 november

  Tijd om in obligaties te beleggen?

 • 15 november

  Succesvol investeren in duurzame kwaliteitsaandelen

Columns

Nieuw
07 okt 09:42 Bas Heijink

AEX: Steun 632 zal breken

06 okt 13:17 Redactie

ETF v/d Week: Britse index

06 okt 09:35 Nico Inberg

Netflix-serie Gamestop: It can happen again