Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ford zet sterker in op elektrische en autonome voertuigen

Ford zet sterker in op elektrische en autonome voertuigen
4 feb 2021 om 22:56

Ford Motor Company is in het vierde kwartaal van 2020 dieper in de rode cijfers gedoken, onder meer als gevolg van een omvangrijke terugroepactie vanwege defecte airbags, en gaat de komende jaren nog sterker inzetten op de ontwikkeling van elektrische en autonome voertuigen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse autobouwer.

CEO Jim Farley wees op de transformatie van Ford en maakte bekend dat het bedrijf nog eens 29 miljard dollar gaat investeren; 22 miljard dollar in de ontwikkeling van elektrische voertuigen en 7 miljard dollar in autonoom rijden.

Ford meldde donderdag ook dat het de productie van zijn populaire F-150 pickup tijdelijk terugschroeft vanwege een tekort aan halfgeleiders.

In het vierde kwartaal kwam er een nettoverlies van 2,8 miljard dollar in de boeken. Een jaar eerder draaide Ford een verlies van 1,7 miljard dollar. De omzet daalde van bijna 40 miljard tot 36 miljard dollar.

De aangepaste winst verbeterde tot 1,7 miljard dollar of 0,34 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een aangepast verlies van 0,07 dollar per aandeel.

Ford eindigde 2020 met een operationele kasstroom van 4,5 miljard dollar, een aangepaste vrije kasstroom van 1,9 miljard dollar en een totale liquiditeit van 47 miljard dollar.

Het aandeel Ford steeg in de nabeurshandel in de VS donderdag 1,0 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ford Motor

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.