Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Shell laat wat bemoedigende geluiden horen

Beursblik: Shell laat wat bemoedigende geluiden horen
4 feb 2021 om 09:45

De resultaten van Royal Dutch Shell waren redelijk in lijn met de verwachtingen en een grote koersreactie zal dan ook uitblijven. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag.

De winst viel iets lager uit dan analisten per saldo hadden verwacht, aldus Mulder. Beleggers zullen echter vooral op volgende week wachten, denkt hij, als Shell een beleggersdag houdt.

Wel zag Mulder in het vierde, maar ook het lopende kwartaal, een aantal ontwikkelingen die “bemoedigend” zijn. Zo presteert LNG beter dan verwacht en met betere prijzen in het verschiet, zou dit samen met Chemicals de aanjager in de komende kwartalen kunnen worden.

De operationele vrije kasstroom van 6,6 miljard dollar noemde Mulder “redelijk”, waarbij rekening dient te worden gehouden met 0,9 miljard dollar aan negatieve impact uit derivaten. 

“Al met al bescheiden resultaten maar in 2021 komt er mogelijk zicht op wat licht aan het einde van de tunnel”, meent Mulder.

ING heeft een Houden advies op Shell met een koersdoel van 16,50 euro. Het aandeel won donderdag 0,3 procent op 15,39 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aperam

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.