Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bank of England laat rente ongemoeid

Bank of England laat rente ongemoeid
4 feb 2021 om 13:38

De Bank of England heeft de rente ongewijzigd gelaten en toezichthouders gevraagd om te zorgen dat banken voorbereid zijn op een negatieve rente.

De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk zei dat het verzoek niet moet gezien worden als een signaal dat een rente onder nul aanstaande is, of op enig moment moet worden verwacht.

In een nieuwe vooruitblik meldde de BoE te verwachten dat de Britse economie dit jaar met 5 procent groeit. In november rekende de centrale bank nog op 7,25 procent.

Een nieuwe lockdown tegen het coronavirus zal de groei in de eerste maanden van het jaar drukken, maar de uitrol van vaccinaties zou de economie in staat moeten stellen om later in het jaar te herstellen, aldus de Bank of England.

De uitspraken waren geen verrassing. “We verwachten niet dat de Bank of England zich zal vastleggen op het verlagen van de rente in negatief terrein en zien ook geen aanpassingen van QE”, schreven valuta-analisten Ima Sammani en Simon Harvey van Monex Europe in een vooruitblik. 

Het Britse pond steeg na het rentebesluit stevig, volgens analist Naeem Aslam van Avatrade omdat de markt “nu min of meer zeker weet dat het niet tot negatieve rentes zal komen”.

Euro/pond daalde donderdag 0,4 procent naar 0,8785.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.