Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Allianz neemt premiepensioeninstelling Rabo PGGM over

Allianz neemt premiepensioeninstelling Rabo PGGM over
4 feb 2021 om 15:05

Allianz neemt de premiepensioeninstelling Rabo PGGM over. Dat maakte de Duitse verzekeraar donderdag bekend, zonder financiële details te geven.

De premiepensioenstelling, afgekort PPI, Rabo PGGM wil na een strategische heroverweging zich richten op een bredere groep werkgevers, die hun medewerkers een goede pensioenoplossing willen geven. De overname door Allianz zou dat mogelijk moeten maken.

Rabo PGGM PPI voert een werknemerspensioen uit voor ongeveer 2.400 werkgevers met zo’n 50.000 deelnemers. “Met de overdracht aan Allianz kan de pensioenregeling beschikbaar gemaakt worden voor een nog grotere groep ondernemers en pensioenadviseurs”, aldus bestuursvoorzitter Sandra Schellekens van Rabo PGGM PPI.

De partijen werken al samen sinds 2017, omdat Allianz de risicoverzekeringen verzorgt en daarmee deel uitmaakt van de pensioenregeling. Allianz krijgt door de overname er een pensioenoplossing bij om aan te bieden aan werkgevers.

“Deze overname past naadloos in onze strategische koers, die er mede op gericht is om ons leven- en pensioenbedrijf verder te laten groeien”, aldus Sjoerd Laarberg, CEO van Allianz in Nederland.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Allianz

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.