Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verlies Spotify stijgt door hogere aandelenkoers

Verlies Spotify stijgt door hogere aandelenkoers
3 feb 2021 om 12:51

Spotify heeft in het vierde kwartaal van 2020 meer verlies geleden dan verwacht, door hogere kosten van aandelenbeloningen voor het personeel, en het bedrijf gaf ook een tegenvallende omzetverwachting af, ondanks een meevallend cijfer in het afgelopen kwartaal. Dat bleek bij de publicatie van de cijfers van de digitale muziekdienst.

De Amerikaanse aandelen van het in Luxemburg gevestigde bedrijf uit Zweden, daalden in de handel voorbeurs met 7 procent, na een stijging van bijna 10 procent in de twee voorgaande dagen.

Spotify boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 125 miljoen euro, of 0,66 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 101 miljoen euro verlies, of 0,58 euro per aandeel. Analisten hadden gerekend op een daling van het verlies per aandeel tot 0,51 euro.

De sociale lasten van 65 miljoen euro waren 56 miljoen euro hoger dan verwacht, wat samenhing met de hogere aandelenkoers in het afgelopen kwartaal. Hierdoor moest er veel meer belasting worden afgedragen, met name in Zweden. De operationele kosten stegen met 17 procent op jaarbasis tot 644 miljoen euro. Exclusief de impact van de aandelenkoers stegen de kosten minder dan voorzien, met 7 procent.

De omzet steeg met 17 procent tot 2,17 miljard euro, wat beter was dan de consensusverwachting van analisten volgens FactSet van 2,14 miljard euro. Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg met 27 procent tot 345 miljoen. Dit was iets boven verwachting. Analisten rekenden gemiddeld op 344 miljoen gebruikers.

De brutomarge van 26,5 procent zat aan de bovenkant van de bandbreedte die het bedrijf had aangegeven. Een jaar eerder was dit 25,6 procent.

Outlook

Voor het eerste kwartaal verwacht Spotify een omzet van 1,99 miljard tot 2,19 miljard euro, wat lager is dan de marktverwachting volgens FactSet, die op 2,20 miljard euro staat. Voor het aantal gebruikers mikt de muziekdienst op 354 tot 364 miljoen.

De afgelopen drie maanden is het aandeel Spotify met 46 procent gestegen, tegen krap 14 procent voor de Amerikaanse S&P500 index.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bam Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.