Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: onderliggende omzetgroei Unilever temperde iets in laatste maanden

Beursblik: onderliggende omzetgroei Unilever temperde iets in laatste maanden
3 feb 2021 om 13:34

Unilever heeft in 2020 de omzet en het onderliggende operationeel resultaat op jaarbasis naar verwachting zien afnemen, maar onderliggend was de omzetgroei in de tweede helft van het jaar wel hoger dan in de eerste zes maanden. Dit bleek uit een analistenconsensus waar 26 analisten aan deelnamen en die Unilever op zijn website publiceerde.

De analisten gaan voor het gehele jaar uit van een omzet van 50.809 miljoen euro tegen 51.980 miljoen euro in 2019, een daling met 2,3 procent. Over het laatste kwartaal van het jaar wordt gerekend op een omzetdaling van 3,8 procent naar 12.161 miljoen euro.

Analisten en de markt hechten echter vooral waarde aan de ontwikkeling van de onderliggende omzet van Unilever. In 2020 steeg de onderliggende omzet volgens de analisten met 1,9 procent, waarvan 0,4 procentpunt voor rekening van hogere prijzen kwam en de overige 1,5 procentpunt voor volumes.

In het vierde kwartaal kwam de onderliggende omzetgroei volgens de analisten uit op 3,5 procent, waarvan 2,9 procentpunt te danken zou zijn aan hogere volumes. In het derde kwartaal was de groei zelfs 4,4 procent.

Operationeel gaat het volgens de analisten om een daling van het onderliggende resultaat in 2020 naar 9.680 miljoen euro, met een marge van 19,0 procent. Die marge kan volgens de analisten in 2021 stijgen naar 19,2 procent. De onderliggende omzetgroei wordt voor dit jaar ingeschat op 3,6 procent, bijna het dubbele van de groei in 2020.

Het concern publiceert donderdag voorbeurs de resultaten over het afgelopen boekjaar. Vanwege de coronacrisis trok Unilever in 2020 al de outlook in.

Het aandeel Unilever noteerde woensdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 49,14 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unilever

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.