Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alphabet overtreft verwachtingen & GameStop crasht

Alphabet overtreft verwachtingen & GameStop crasht
3 feb 2021 om 08:49

De Amerikaanse beurzen wisten het herstel gisteren met kracht voort te zetten. Het aandeel GameStop duikelde gisteren met 60% en juist dat lijkt de markten goed te doen. Mogelijk moesten grote hedgefondsen vorige week posities sluiten om de verliezen op het gamebedrijf te compenseren. Bovendien lijken de strenge lockdowns te werken en komt er steeds meer positieve data over vaccins naar buiten. De S&P 500 sloot 1,39% hoger op 3.826 punten en de Nasdaq Composite ging met 1,56% omhoog naar een stand van 13.613 punten.

Verder staat de beurshandel in het teken van kwartaalcijfers. Door sterke cijfers van Alphabet en Amazon nabeurs zijn de futures verder omhoog geschoten. Ook vandaag lijkt het dus weer een mooie beursdag te worden. Alphabet, het moederbedrijf van Google, behaalde in het afgelopen kwartaal een omzet van $56,9 miljard. Analisten rekende vooraf op $53,5 miljard aan opbrengsten. In de nabeurshandel schoot de koers met 7,5% omhoog tot een nieuwe all-time high op $2063.

Opvallend genoeg werd er door investeringen een operationeel verlies van $ 1,2 miljard bekendgemaakt voor de Google Cloud divisie. Dit duidt erop dat dit onderdeel nog in de groeifase zit, ondanks de $3,8…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.