Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meevallende kwartaalwinst Alibaba

Meevallende kwartaalwinst Alibaba
2 feb 2021 om 13:44

Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal meer winst behaald dan voorzien. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van Chinese internetgigant, dat een notering heeft in de VS.

De omzet kwam op 221 miljard Chinese yuan uit, omgerekend bijna 34 miljard dollar. Dat is een groei van 37 procent op jaarbasis, te danken aan meer gebruikers op het platform. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten ook op een omzet van 221 miljard yuan.

Alibaba verdiende 79 miljard yuan, ofwel 7,5 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel Alibaba was 3,61 yuan, of 0,55 dollar. Per Amerikaans aandeel, de zogeheten American Depositary Receipts, kwam de winst uit op 22,03 yuan, of 3,38 dollar, een stijging op jaarbasis van 21 procent. Analisten rekenden volgens FactSet op 20,71 yuan per aandeel.

Het aandeel Alibaba stond lange tijd onder druk doordat oprichter Jack Ma niet meer in het openbaar verscheen. Ma was sinds 24 oktober niet meer gezien nadat hij kritiek uitte op de Chinese financiële toezichthouder. De beursgang van zijn betaalbedrijf Ant Group, werd door de toezichthouder gedwarsboomd en Ma zou zelfs de toorn van president Xi Jinping over zich hebben afgeroepen met zijn kritische opstelling.

Ant had 34 miljard dollar willen ophalen, wat een waardering zou hebben opgeleverd van 300 miljard dollar. Door het ontbreken van enig contact met de anders zo in de media aanwezige Ma, maakten beleggers zich grote zorgen over het lot van de topman.

Eind januari verscheen Ma echter weer in een video voor een liefdadigheidsevenement voor leraren. Ook zou hij een lagere school hebben bezocht, bleek uit een andere video.

Dinsdag liet Alibaba weten bezig te zijn met “een herstelplan” dat nodig is om alsnog goedkeuring te krijgen voor de beursgang van Ant. Welke gevolgen de nieuwe regelgeving heeft waaraan Ant moet voldoen, kon Alibaba nog niet zeggen.

Het aandeel Alibaba, dat in New York genoteerd is, steeg 0,3 procent in de voorbeurshandel. Maandag won het aandeel al meer dan 4 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Amazon.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.