Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NXP boekt weer winst

NXP boekt weer winst
1 feb 2021 om 22:32

(ABM FN) NXP heeft in het vierde kwartaal van dit jaar weer winst geboekt en ook op jaarbasis was er sprake van een aanzienlijke verbetering. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant.

Afgelopen kwartaal restte er onder de streep een winst van 309 miljoen dollar, na een verlies van 22 miljoen dollar in het derde kwartaal. Een jaar eerder verdiende NXP 114 miljoen dollar. 

In het vierde kwartaal zette NXP ruim 2,5 miljard dollar om tegen 2,3 miljard dollar in het derde kwartaal. Ook op jaarbasis was er sprake van een hogere omzet. Voor het vierde kwartaal mikte NXP ook gemiddeld op een omzet van krap 2,5 miljard dollar.

Over heel 2020 kwam de omzet op jaarbasis 3 procent lager uit op 8,6 miljard dollar en de winst op 80 miljoen dollar. In 2019 bedroeg de nettowinst nog 272 miljoen dollar.

Topman Kurt Sievers sprak van een veelbewogen jaar, dat gekenmerkt werd door twee “compleet verschillende” jaarhelften. “Tijdens de eerste zes maanden van het jaar, had NXP te kampen met een shutdown bij onze klanten in de meeste eindmarkten”, aldus Sievers. “Maar in de tweede jaarhelft begon de economie zich weer te openen en zag NXP een zeer robuust herstel in de vraag”, zo stelde de topman, die verwacht dat deze trend zich ook in 2021 zal voortzetten. 

Outlook

Voor het lopende eerste kwartaal, voorziet NXP een omzet van gemiddeld 2,6 miljard dollar, hetgeen op kwartaalbasis een krimp zou betekenen van 1 procent, maar een groei van 22 procent op jaarbasis. De brutowinst zal uitkomen op 1,3 miljard dollar met een marge van 52,2 procent. De operationele winst komt vermoedelijk uit op 506 miljoen euro. Afgelopen kwartaal kwam de brutowinst ook al uit op 1,3 miljard dollar en de operationele winst bedroeg 463 miljoen dollar. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.