Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX veert op vanaf de steun & zilver flirt met weerstand op $30

AEX veert op vanaf de steun & zilver flirt met weerstand op $30
1 feb 2021 om 13:19

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Het was wellicht even schrikken afgelopen week, want dalende koersen hadden we al een tijdje niet gezien. De AEX piekte op maandag op 667,8 punten en vervolgens begon de beurs aan een daling. Enkele dagen later werd ook de steile stijgende trendlijn doorbroken, wat voor nog meer verkoopdruk zorgde. Vorige week gaf ik al aan dat een daling onder de 655 punten zou kunnen leiden tot een daling richting de 632 punten. Zoals verwacht is de beurs daar ook opgevangen.

Er is eigenlijk geen sprake van een serieuze technische verzwakking. Correcties horen nou eenmaal bij een stijgende trend. Na een correctie vindt de koers weer een bodem op een hoger niveau, en dat zorgt alleen maar voor een gezonde stijgende trend. De correctie besloeg slechts 5% en mag als normale correctie worden beschouwd. Bovendien is de AEX exact gebodemd boven de voormalige weerstand op 632 punten. De recente daling mag daarom ook wel als een pullback worden beschouwd. Deze terugval naar een voormalige weerstand biedt juist kansen om weer bij te kopen.

Tijden de pullback bleef de AEX ook keurig boven het 50-daags voortschrijdende gemiddelde (blauwe lijn). Hierd

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.