Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Renzi wil Draghi als premier – media

Renzi wil Draghi als premier – media
31 jan 2021 om 12:28

Voormalig premier Matteo Renzi van Italië, die een politieke crisis veroorzaakte door zijn Italia Viva partij onlangs uit de regering in Rome terug te trekken, zou graag voormalig ECB-voorzitter Mario Draghi als minister-president zien. Dit meldde Reuters zondag op basis van een ingewijde binnen de partij van Renzi.

Renzi trok zijn partij terug uit een coalitie met onder meer de Vijfsterrenbeweging, omdat hij het niet eens is met de manier waarop premier Giuseppe Conte omgaat met de coronacrisis in Italië. Conte nam vorige week ontslag. De partijen praten nu over de mogelijkheden om de coalitie nieuw leven in te blazen.

Een van de opties daarbij is dat Mario Draghi, die van 2011 tot 2019 de scepter zwaaide bij de Europese Centrale Bank, premier wordt.

“Dat is een van onze voorstellen”, bevestigde een anonieme bron aan Reuters. Eerder meldde de Italiaanse krant La Stampa dat de Italiaanse president Sergio Mattarella Draghi had gepeild, hoewel dit wordt ontkend.

Renzi zelf wil in het openbaar ook niet speculeren over wie de nieuwe regering zou moeten leiden totdat deze is gevormd, zei hij zondag tegen de krant Corriere della Sera.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.