Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs volatiel

Olieprijs volatiel
29 jan 2021 om 20:46

De olieprijs bewoog vrijdag volatiel. Op een settlement van 52,20 dollar werd een vat West Texas Intermediate uiteindelijk 0,3 procent goedkoper.

Aanvankelijk wist de olieprijs te herstellen, volgens Rystad Energy omdat Saoedi-Arabië spoedig start met zijn extra productieverlaging.

“Saoedi-Arabië schroeft de output met een aanvullende 1 miljoen vaten per dag terug in februari en maart en hoewel dat nieuws grotendeels is ingeprijsd; het feit dat dit spoedig staat te gebeuren, gaf de markt wat vertrouwen”, aldus de analisten.

Een minder hoog aanbod moet een zwakke vraag compenseren terwijl het coronavirus nog altijd een stempel drukt op de wereldeconomie. 

Volgens econoom Edoardo Campanella van UniCredit zijn oliehandelaren mogelijk te optimistisch over het vermogen van de Saoedi’s en andere grote olieproducenten om het verschil te maken terwijl de pandemie forse druk blijft zetten op de vraag.

“In zo’n scenario zal Riyad niet als enige willen ingrijpen en zal het van de rest van de OPEC+ verlangen dat het ook meedoet. Maar een gecoördineerde actie is lastig omdat de OPEC+ leden allemaal andere economische prioriteiten en politieke doelen hebben”, aldus de econoom.

Verder werd vrijdag bekend dat het aantal actieve boorplatforms in de VS vorige week is gestegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.