Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europa maakt exportban mogelijk & Europese indices starten rood

Europa maakt exportban mogelijk & Europese indices starten rood
29 jan 2021 om 08:19

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Amerikaanse indices hebben gisteren een comeback gemaakt maar geven vannacht quasi alles terug. De S&P 500 index was gisteren bijna 1 % hersteld tot 3.787 punten. Maar als we de ES-future bekijken (S&P 500 E-mini) merken we op dat de future vannacht 1,35 % gezakt is tot 3.728 punten. We kunnen hetzelfde fenomeen zien bij de andere bekende indices uit de VS. Deze keer lijkt de oorzaak de krappe liquiditeit te zijn in de Chinese financiële markt. Verder kregen we te horen dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal 4 % gegroeid is in het vierde kwartaal ten opzichte van het kwartaal ervoor.

 

Koers ES future

Zilvermijnaandelen gaan door het dak

Gisteren was zilver één van de best presterende edelmetalen. Dit had tot gevolg dat vele zilvermijnaandelen sterk stegen. Denk hierbij aan MAG Silver Corp, Wheaton Precious Metals en Pan American Silver. Maar de sterkste stijger was First Majestic Silver. Het bedrijf profiteerde van een stijgende zilverprijs maar ook van goed nieuws omtrent een aanklacht rond belastingfraude in Mexico. De geruchtenmolen draait op volle toeren op Wall Street. De sterke stijging in het zilvermijnaandeel First Majestic Silver (AG) zou te wijten z

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.