Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: trend richting dollar

Valuta: trend richting dollar
28 jan 2021 om 11:33

De dollar heeft de wind in de rug, ofschoon het tot dusverre uitgebleven akkoord voor het steunplan ter waarde van 1,9 biljoen dollar van de Amerikaanse regering de opmars van de dollar wel vertraagt.

“Als dat akkoord er wel was geweest, zou de euro nu onder de 1,21 dollar hebben genoteerd”, meent valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag. “De Europese munt noteerde donderdag al even op 1,2082 dollar, maar dat was waarschijnlijk wat te voorbarig. Voorlopig houdt de stijging van de dollar volgens ons verband met een behoefte aan iets meer zekerheid”, aldus Van der Meer tegen ABM Financial News.

De valutahandelaar omschreef de markt als terughoudend en waakzaam. “Er wordt duidelijk gewacht op meer zekerheid en een standvastige doorbraak in de strijd tegen de coronapandemie”, aldus Van der Meer.

De handelaar ziet in de groeiramingen van de Amerikaanse economie IN het vierde kwartaal een prominent richtpunt voor de markt, maar gaat niet uit van scherpe verschuivingen in de euro/dollar.

De daling van het Britse pond ten opzichte van de euro en de dollar, beoordeelde Van der Meer tegen de achtergrond van de stijging van de Britse munt in de afgelopen tijd.

De Japanse detailhandelsverkopen bleken in januari na 2 maanden van stijging toch weer licht te zijn gedaald.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone was in december 13,8 negatief en daalde in januari naar 15,5 negatief.

Vanmiddag volgt uit Duitsland de voorlopige inflatie over januari en uit de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen, de voorlopige groeicijfers voor het laatste kwartaal van 2020, de verkopen van nieuwbouwwoningen in december en de leidende indicatoren voor december.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van 875.000 stuks en voor de groei van de Amerikaanse economie van 4,3 procent.

Er is donderdag één spreker in de persoon van gouverneur David Ramsden van de Bank of England. De verwachting is dat hij aansluit bij hetgeen kort tevoren door andere prominenten van de bank hebben gezegd over het rentebeleid.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,2107 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent hoger op 0,8874 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,4 procent en noteerde op 1,3645 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,4713 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 104,3060 yen. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.