Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grote aandeelhouder GameStop verkoopt aandelen

Grote aandeelhouder GameStop verkoopt aandelen
28 jan 2021 om 19:27

Een grote aandeelhouder in GameStop heeft zijn gehele belang in de retailer van computerspellen verkocht. Dit meldde het bedrijf donderdag in een SEC-registratie.

Het Zuid-Koreaanse MUST Asset Management had in maart 2020 nog circa 4,7 procent van de uitstaande aandelen GameStop in handen, blijkt uit de meest recente data van FactSet.

Deze 3,3 miljoen aandelen zouden op dat moment zo’n 14 miljoen dollar waard zijn, op basis van de slotkoers van ruim 4,00 dollar per GameStop aandeel destijds.

Met een slotkoers van ruim 347 dollar woensdag zou het belang van MUST nu ruim een miljard dollar waard zijn.

Aandelen GameStop daalden donderdag bijna 34 procent. In de afgelopen twee weken steeg het aandeel 1.642 procent in waarde nadat een groep beleggers op internet besloot GameStop aandelen te kopen. Dit zodat de koers zou stijgen. Hedgefondsen die gokten op een koersdaling verloren daardoor veel geld. 

Diverse brokers kondigden donderdag restricties aan op de handel in GameStop. Ook uitbater van bioscoopketens AMC Entertainment, onder grote druk vanwege de coronacrisis, kreeg de afgelopen dagen te maken met een short squeeze. Het aandeel daalde donderdag 53 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.