Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BYD haalt 3 miljard euro op voor batterijenproductie

BYD haalt 3 miljard euro op voor batterijenproductie
28 jan 2021 om 11:56

BYD heeft met succes 29,8 miljard Hongkong dollar opgehaald, omgerekend 3,2 miljard euro, om zijn productie van batterijen voor elektrische auto’s uit te breiden. Dat maakte de Chinese auto- en batterijenfabrikant donderdag bekend.  

De plaatsing van 133 miljoen nieuwe aandelen in Hongkong tegen 225 Hongkong dollar per stuk werd op 21 januari aangekondigd. De prijs biedt een korting van 7,8 procent op de recente koers.

De aandelen werden geplaatst bij tenminste zes verschillende kopers.

De emissie vergroot het aantal aandelen met een notering in Hongkong met 12,69 procent tot 1,05 miljard stuks, meldde het bedrijf. Daarnaast heeft BYD nog 1,81 miljard A aandelen uitstaan. De emissie is goed voor 4,88 procent van het totale kapitaal. Het bedrijf heeft beursnoteringen in zowel Hongkong als Shenzen.

BYD zal volgende Citigroup de komende maanden marktaandeel winnen, omdat de kosten van zijn batterijen dalen en omdat het bedrijf bezig is om flink uit te breiden. BYD is gespecialiseerd in lithium-ijzer-fosfaat-batterijen, die door steeds meer fabrikanten van elektrische auto’s worden gebruikt, naarmate de productiekosten van BYD dalen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.