Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Nog meer opwaarts koerspotentieel?

TA van Edward Loef – Nog meer opwaarts koerspotentieel?
27 jan 2021 om 17:13

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


The Financial Times is recent een serie columns gestart over de ‘runaway markten’. Er is nog meer uitbundigheid te verwachten?

Microsoft Corp. (MSFT) vanaf 2020 op dagbasis

Microsoft Corp. (MSFT) vanaf 2020 op dagbasis

De waarderingsniveaus in Wall Street worden ‘Sky High’ ervaren. Het Internationale Monetaire Fonds vreest voor een harde klap als het coronavirus niet snel genoeg onder controle komt. De uitbundige stemming kan uiteraard zomaar omslaan. In de koersontwikkeling van het aandeel Microsoft Corp. (MSFT) blijkt dit nog niet het geval. Integendeel zelfs. De beurskoers verlaat een zijwaartse tradingrange ($ 200 – $ 235) aan de bovenzijde, waaruit blijkt dat de vraag de overhand heeft. Het koersdoel wordt becijferd rond $ 270 op basis van het omklappen van de verlaten bandbreedte. Dat betekent $ 40 koerspotentieel en ca. $ 15 koersrisico mocht het marktsentiment toch opeens negatief worden. Immers, Microsoft mag nu niet meer onder $ 225 wegzakken.

Simon Property Group (SPG)

Simon Property Group (SPG)

Simon Property Group (SPG) is een Amerikaans commercieel vastgoedbedrijf en behoort tot de top-10 van grootste stijgers dit jaar uit de S&P 100 index. De koersgrafiek toont in de afgelopen jaren zoals zoveel beursgenoteerde vastgoedbedrijven een dramatische waardedaling. Het goede nieuws deze week is de opwaartse uitbraak boven de koerstop van juni en eind vorig jaar. De weerstand rond $ 95 is gepasseerd en deze uitbraak volgt na een hogere bodem eind 2020. De vraag is dus gretiger dan het aanbod of het aanbod heeft gewoon geen haast meer met het oog op betere tijden. Er komt op basis van de afstand tussen de bodem rond $ 45 en de weerstand bij $ 95 ongeveer $ 50 aan koerspotentieel vrij naar $ 145. Ook hier ogen de kansen groter dan de neerwaartse risico’s.

AEX-index op uurbasis (log-schaal) vanaf eind oktober 2020

AEX-index op uurbasis (log-schaal) vanaf eind oktober 2020

Er is in de AEX-index een voorlopig einde gekomen aan de uitbundige stemming van de laatste drie maanden. Een stijgende steunlijn vanaf de bodem begin november is neerwaarts afgebroken en dat duidt op een verandering in het beurssentiment. Een normale correctiefase schaaft doorgaans ca. 38% van de stijgingsfase af. Dat zou in de komende tijd een terugval naar ca. AEX 615 kunnen opleveren. Na de trendwijziging volgt meestal ook een tijdelijke opleving. Dit biedt de gelegenheid om koerswinsten veilig te stellen en een boodschappenlijst samen te stellen. De lijst kan rond AEX 615 gebruikt worden om op aantrekkelijker waarderingsniveaus nieuwe opwaartse kansen te benutten, maar dan met meer koerspotentieel dan nu het geval is.

LYNX Masterclass met Edward Loef

var iframeSource = ‘https://sdk.companywebcast.com/sdk/player/?id=a9090a82-c220-4355-ad15-b4e95432513f&display=126’,
iframeParameters = ”,
urlParameters;

window.addEventListener(‘jquery-loaded’, function (e) {
if((window.onpopstate=function(){var a,b=/+/g,c=/([^&=]+)=?([^&]*)/g,d=function(a){return decodeURIComponent(a.replace(b,” “))},e=window.location.search.substring(1);for(urlParameters={};a=c.exec(e);)urlParameters[d(a[1])]=d(a[2])})(),urlParameters&&Object.keys(urlParameters).length>0)for(var key in urlParameters)urlParameters.hasOwnProperty(key)&&(iframeParameters+=”&”+key+”=”+urlParameters[key]);iframeSource+=iframeParameters,jQuery(‘div[data-cwid=”a9090a82-c220-4355-ad15-b4e95432513f”]’).html(“”);
}, false);

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359

Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.