Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

GameStop is unstoppable & Microsoft blijft profiteren van clouddiensten

GameStop is unstoppable & Microsoft blijft profiteren van clouddiensten
27 jan 2021 om 08:44

De Amerikaanse beurzen zijn gisteren niet ver van hun plek gekomen. Beleggers leken vooral in afwachting te zijn van de resultaten van de grote techbedrijven. De S&P 500 sloot 0,15% lager op 3.849 punten en de Nasdaq Composite verloor 0,07% bij een stand van 13.626 punten. Toch waren er weer een aantal aandelen met noemenswaardige bewegingen. Zo steeg de vegetarische burgermaker Beyond Meat met bijna 18% tot $ 186,80, nadat het een samenwerking met frisdrankproducent Pepsi bekendmaakte.

Ook het aandeel Gamestop houdt de gemoederen op Wall Street nog altijd bezig. De koers steeg gisteren met 92% en is nabeurs met nog eens 41% omhoog geschoten tot $ 209. Ook de koers van BlackBerry zit in de lift. Het aandeel sloot 5% hoger en nabeurs kwam daar nog eens 6,5% bij. Hetzelfde geldt voor Bed Bath & Beyond dat met 20% omhoog ging en nabeurs daar nog eens 17% bij zag komen. Al deze bedrijven worden door de zogenaamde reddit/wallstreetbets beleggers opgekocht, waardoor er een shortsqueeze in gang is gezet. Meer over deze bijzondere gebeurtenissen leest u hier: Reddit pagina WallStreetBets veroorzaakt short squeezes bij GameStop en BlackBerry

GameStop 27-01-2021

Microsoft profiteert opnieuw van cloud

Gisteren om 22:00 uur heeft techreus Microsoft de boeken geopend. Zoals verwacht kon het bedrijf opnieuw profiteren van de coronacrisis door de verkoop van clouddiensten. Deze divisie bracht 50% meer omzet in het laatje dan een jaar geleden. Ook met het zakelijke platform LinkedIn en spelcomputer XBOX deed het bedrijf goede zaken. De totale omzet steeg met 17% tot $ 43,1 miljard. De nettowinst steeg zelfs met circa 33% tot $ 15,5 miljard. In reactie op de resultaten ging de koers in de nabeurshandel met 3,70% omhoog tot $ 240,92. Beleggers bij LYNX kunnen uiteraard voor- en nabeurs blijven handelen.

Koers Microsoft 27-01-2021

Fed aan zet

Het belangrijkste agendapunt voor vandaag is uiteraard het rentebesluit van de Federal Reserve. Enkele sectoren lijken op te leven en er is ook al voorzichtig wat inflatie waargenomen. Dit is echter nog lang niet genoeg, want Jerome Powell gaf eerder al aan langdurig een inflatie van boven de 2% te willen zien. De aanhoudende stijging in de uitkeringsaanvragen en de strengere coronamaatregelen vormen bovendien een blijvende uitdaging. Ook wil de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden $ 1.900 miljard aan extra fiscale steun, om de coronacrisis aan te pakken. Beleggers hoeven vandaag geen rentewijzigingen te verwachten, maar een update over het opkoopprogramma is goed mogelijk.

Europa opent in het rood

De Nasdaq futures staat hoger dankzij Microsoft, maar de S&P future staat licht lager. In Azië bleven de grootste markten dichtbij huis en in Europa gaan we een lagere opening tegemoet. De focus van beleggers ligt voornamelijk bij individuele bedrijven vanwege de cijfers. Onder andere KPN, Boeing, Facebook, Tesla en Apple zullen de boeken openen. Om 20:00 uur zullen alle ogen uiteraard gericht zijn op het rentebesluit van de Federal Reserve.

Koers AEX 27-01-2021

Financiële Agenda


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.