Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen lager rond middaguur

Europese beurzen lager rond middaguur
27 jan 2021 om 12:46

De Europese beurzen noteerden woensdag lager in afwachting van het commentaar van de Federal Reserve bij het rentebesluit dat vanavond bekend wordt gemaakt.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een verlies van 0,8 procent op 403,40 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 1,3 procent naar 13.690,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,7 procent met een stand van 5.482,66 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,6 procent naar 6.617,55 punten.

Het Duitse consumentenvertrouwen daalde behoorlijk en ook veel sterker dan voorzien. De index kwam uit op 15,6 negatief, terwijl een stand van 7,8 negatief was voorzien. In het geval van Frankrijk daalde het vertrouwen ook. De vertrouwensindex noteert in januari op 92 tegen 95 in december en 89 in november.  

In de Verenigde Staten gaat vandaag de aandacht verder uit naar de orders voor duurzame goederen in december en de wekelijkse olievoorraden.

Philip Lane van de Europese Centrale Bank krijgt vandaag het woord en ook de voorzitter van de Deutsche Bundesbank Jens Weidmann wordt verwacht in verband met de publicatie van het economisch jaarrapport 2021.

Olie noteerde woensdag vlak tot licht hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde onveranderd op 52,62 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 55,70 dollar werd betaald, een stijging van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2123. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,2147 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2166 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Siemens Healthineers heeft de outlook voor het lopende boekjaar verhoogd na een sterker dan verwacht eerste kwartaal. De koers van het aandeel noteerde 2,3 procent hoger.

KPN heeft in het vierde kwartaal van 2020 meer winst geboekt dan verwacht en mikt dit jaar op een hogere vrije kasstroom. Het aandeel noteerde met zijn koers 4,6 procent hoger.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton heeft in 2020 de omzet met dubbele cijfers zien dalen, maar de laatste drie maanden lieten een duidelijke verbetering zien. “Terwijl Europa nog altijd geraakt wordt door de crisis, lieten de Verenigde Staten een goed herstel zien en groeide Azië sterk”, aldus LVMH. De aandelenkoers daalde 0,8 procent.
 
Er is veel interesse voor de beursgang van Qualtrics, nu nog onderdeel van het Duitse SAP. Het aandeel SAP steeg 1,0 procent in koers.

Sanofi is BioNTech en diens partner Pfizer te hulp geschoten bij de productie van hun coronavaccin. De koers van het aandeel Sanofi noteerde 0,3 procent hoger.

In Frankfurt domineerden de koersverliezende aandelen onder aanvoering van Delivery Hero, dat 6,7 procent inleverde. In Amsterdam verloor sectorgenoot Just Eat Takeaway 3,8 procent in koers. Het aandeel Deutsche Telekom won met een koerswinst van 1,6 procent het meeste van de Duitse hoofdaandelen.

In Parijs was de koers van het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield spekkoper met een koerswinst van ruim 14 procent en dikte de koers van het aandeel Atos meer dan X procent aan en steeg de aandelenkoers van Orange ruim 3 procent. Verlies was er voor het merendeel van de hoofdaandelen onder aanvoering van het aandeel ArcelorMittal, dat meer dan 3 procent koersverlies moest toestaan.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

De S&P 500 sloot dinsdag 0,2 procent lager na het record van maandag, de Dow Jones-index sloot opnieuw licht lager en technologiebeurs Nasdaq daalde ook iets na vier winstdagen op rij.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.