Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street dobbert rond zijn top

Wall Street dobbert rond zijn top
26 jan 2021 om 20:35

  De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag vlak in afwachting van resultaten van een aantal grote bedrijven. 

De S&P 500 noteerde onveranderd en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent, nadat maandag records werden aangescherpt op de beurs.

Het is het hoogtepunt van het kwartaalcijferseizoen in de Verenigde Staten. Starbucks, Microsoft en Texas Instruments publiceren hun cijfers dinsdag nabeurs. Apple, Tesla en Facebook geven woensdag een update.

De vraag voor belegger is of de winsten kunnen blijven verrassen en de markt verder opstuwen.

“Wat in het voordeel van de markt werkt, is dat de algemene economische groeitrend nog steeds robuust is en dat zal zich vermoedelijk vertalen in positieve winstcijfers”, zei vermogensbeheerder Shoqat Bunglawala van Goldman Sachs. “Men verwacht dat er de groei nog robuuster zal worden door een toenemende vraag in de tweede helft van het jaar.”

Op macro-economisch vlak was er vanmiddag aandacht voor de World Economic Outlook van het Internationaal Monetair Fonds.

Het IMF voorspelt dinsdag dat de mondiale economie dit jaar met 5,5 procent groeit en ook de Amerikaanse economie zou harder groeien dan waar het IMF drie maanden geleden nog op rekende: 3,1 procent werd 5,1 procent. De Verenigde Staten doen het dit jaar beter dan de eurozone, volgens het IMF, maar de Europese muntunie zal in 2022 vermoedelijk harder groeien.

Verder begint de Federal Reserve aan zijn tweedaagse beleidsvergadering die woensdag wordt afgesloten met het rentebesluit. Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe verwacht geen vuurwerk. Ze  rekent er op dat voorzitter Jerome Powell de verwachtingen van een normalisering van het monetaire beleid zal temperen, maar waarschuwt dat een miscommunicatie kan leiden tot een paniekreactie op de financiële markten.

Olie werd dinsdag een half procent duurder en noteerde boven de 53 dollar per vat. De euro/dollar noteerde vanmiddag op 1,2167.

Bedrijfsnieuws

General Electric behaalde in het vierde kwartaal een hogere omzet dan verwacht en was positief over het vervolg. Het aandeel steeg 5 procent.

American Express had in het vierde kwartaal nog wel last van de coronacrisis, hoewel minder dan de drie maanden ervoor. Het aandeel verloor bijna 4 procent.

Johnson & Johnson profiteerde van een hogere omzet bij zijn farmatak en beloofde spoedig klinische resultaten van een coronavaccin te kunnen bekendmaken. Het aandeel stond 3 procent hoger.

Multinational 3M behaalde in het vierde kwartaal een hogere winst en omzet en steeg 3 procent, terwijl defensiebedrijf Lockheed Martin niet wist te verrassen met zijn kwartaalcijfers en 3 procent verloor.

Plug Power won 14 procent hoger dankzij hogere winstverwachtingen.  

GameStop werd 58 procent meer waard. Maandag steeg het aandeel al 120 procent, om die winst uiteindelijk in te leveren. De verkoper van computerspellen is speelbal in een gevecht tussen handelaren die geloven in een stijgende koers en daarover communiceren op  internetforum Reddit communiceren en shortsellers, die zwaar tegen het aandeel speculeren. 
 
Twitter neemt Revue over, een Nederlandse nieuwsbriefdienst. Financiële details zijn niet bekend. Het aandeel steeg 4,5 procent.

Etsy koerste 2 procent lager nadat Tesla-topman Elon Musk zich positief uitte over de online marktplaats voor handgemaakte en vintage producten

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.