Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: sterke jaarresultaten NSI

Beursblik: sterke jaarresultaten NSI
26 jan 2021 om 09:50

NSI heeft in het afgelopen jaar sterke resultaten geboekt. Dit oordeelde analist Vivien Maquet van Degroof Petercam dinsdag.

NSI realiseerde een EPRA-winst per aandeel van 2,35 euro, hetgeen in lijn was met de eigen verwachtingen van 2,30 tot 2,40 euro. Degroof mikte vooraf op 2,33 euro.

De loan to value van 29,2 procent noemde Degroof een geruststelling en NSI heeft de middelen om minstens een deel van de beoogde 250 miljoen euro aan ontwikkelingen en overnames door te voeren.

Verregaande gesprekken over de overname van drie assets van 75 miljoen tot 85 miljoen euro, ondersteunen de visie van Maquet dat de crisis ook kansen biedt en dat NSI deze kan benutten. Degroof mikte aanvankelijk op 50 miljoen euro aan overnames dit jaar, maar zal dit bedrag waarschijnlijk opschroeven.

“Al met al kwam NSI met sterke set resultaten, met een indrukwekkende prestatie op het gebied van bezettingsgraad en een kleiner dan voorziene impact op de vastgoedwaarderingen in de tweede helft van het jaar”, aldus Maquet. “De resultaten onderstrepen de kwaliteit van de portefeuille en het proactieve management.”

Degroof Petercam handhaafde het koopadvies op NSI met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel steeg dinsdagochtend met 0,9 procent tot 33,75 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NSI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.