Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

American Express ziet verbetering trend

American Express ziet verbetering trend
26 jan 2021 om 13:24

American Express heeft in het vierde kwartaal van 2020 een lagere winst en omzet behaald, maar zag wel een verbetering ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse creditcardmaatschappij.

CEO Stephen Squeri sprak van een aanhoudende en geleidelijke verbetering gedurende het vierde kwartaal, ondanks de nog steeds merkbare impact van de coronacrisis.

De topman heeft veel vertrouwen in de groeipotentie van de creditcardmaatschappij en verwacht dat het bedrijf de oorspronkelijke winstverwachting voor 2020 in 2022 zal behalen.

De omzet van American Express daalde in het vierde kwartaal op jaarbasis met 18 procent tot 9,4 miljard dollar, maar was wel hoger dan de 8,8 miljard dollar die in het derde kwartaal in de boeken kwam. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden voor het vierde kwartaal op een omzet van 9,35 miljard dollar.

De nettowinst daalde in het vierde kwartaal met 15 procent op jaarbasis tot 1,4 miljard dollar, tegenover 1,7 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. In het derde kwartaal van 2020 schreef American Express een nettowinst van net 1 miljard dollar.

Per aandeel kwam de winst in het afgelopen kwartaal uit op 1,76 dollar. Dit was 13 procent minder dan een jaar eerder. Hier rekenden analisten op 1,31 dollar.

Over heel 2020 stegen de voorzieningen op kredietverliezen van 3,6 miljard naar 4,7 miljard dollar.

In de voorbeurshandel daalde het aandeel American Express met 1,0 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Fugro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.