Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tencent deelneming Kuaishou Technology naar de beurs

Tencent deelneming Kuaishou Technology naar de beurs
25 jan 2021 om 07:28

De Chinese sociale media-app Kuaishou Technology wil met een beursgang in Hongkong tot 5,4 miljard dollar ophalen. Dit werd dit weekend bekend.

De beursgang staat gepland voor 5 februari.

in 2018 voerde Kuaishou nog de lijst aan van meest gedownloade apps bij de Apple App Store en Google Play, waar het onder meer concurreerde met de vooral bij jongeren mateloos populaire app TikTok van ByteDance. Naar verwachting zal sprake zijn van de grootste beursgang sinds eind 2019, toen het Saoedische staatsfonds Aramco naar de beurs ging. 

De beursgang wordt in de rug gedekt door de Chinese internetgigant Tencent, dat een belang bezit in Kuaishou van circa 21 procent. Tencent, waarvan het op Beursplein 5 genoteerde Prosus weer een grootaandeelhouder is met een belang van circa 31 procent, koerste vanochtend in Hongkong 8,5 procent hoger en noteert daarmee op de hoogste stand ooit.

Beleggers reageren opgelucht, nadat een beursgang van Alibaba’s Alipay in november nog door de Chinese autoriteiten werd afgeblazen. Topman Jack Ma verscheen vervolgens zelfs 2 maanden niet in het openbaar. 

De Chinese autoriteiten doen onder meer onderzoek naar de machtspositie van Alibaba, en het bedrijf kreeg samen met Tencent een boete vanwege overtreding van de mededingingswetgeving.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.