Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Retail Estates nu geraakt in Nederland

Retail Estates nu geraakt in Nederland
25 jan 2021 om 08:30

(ABM FN) Retail Estates werd in 2020 in België getroffen door de coronacrisis, terwijl het in Nederland pas in 2021 voelbaar wordt. Dit bleek maandagochtend uit een corona-update uit de vastgoedinvesteerder. 

In België heeft de groep snel overeenstemming kunnen bereiken met huurders die tijdens de maand november gedwongen waren de deuren van hun winkels gesloten te houden. 

Wel merkte Retail Estates op dat de detailhandel zich opnieuw hersteld, waardoor per 1 januari 2021 het incasseren van de huren weer op het niveau zit van voor de crisis. 

Volgens Retail Estates bieden locaties aan de stadsranden de nodige voordelen, waardoor de bezoekersaantallen stijgen, en dus ook de omzet bij winkels  groeit. 

Stand van zaken in Nederland

In Nederland was de impact van de coronacrisis volgens Retail Estates aanvankelijk relatief beperkt. De huren voor december 2020 werden betaald vooraleer de Nederlandse regering aankondigde dat winkels dicht moesten. “In 2021 liggen de zaken anders”, merkte Retail Estates op. Alle winkels in de vastgoedportefeuille van de groep zijn sinds 15 december gesloten. 

“Verwacht wordt dat een aantal huurders een tegemoetkoming zal vragen gelet op de lange sluitingsperiode”, aldus Retail Estates maandag. 

In afwachting van de bekendmaking door de Nederlandse overheid van de datum waarop alle winkels weer open mogen, is Retail Estates nog niet in overleg gegaan met haar Nederlandse huurders. 

Retail Estates schat de impact van deze sluiting op maximaal 3 miljoen euro aan huurkortingen. In België was dit 1,85 miljoen euro, maar dit zou nog kunnen oplopen.

Waardering

Eind december 2020 bleek dat de waarde van de vastgoedportefeuille van Retail Estates op kwartaalbasis licht steeg tot net geen 1,7 miljard euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Bayer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.