Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Leden Britse Lagerhuis willen dat centrale bank geen broeikas-obligaties koopt – media

Leden Britse Lagerhuis willen dat centrale bank geen broeikas-obligaties koopt – media
25 jan 2021 om 11:04

 Een groep Britse parlementariërs vindt dat de Bank of England zou moeten stoppen met het opkopen van obligaties van bedrijven die de opwarming van de aarde versnellen. Dat meldde persbureau Reuters maandag.

Vorig jaar kocht de Britse centrale bank voor zo’n 10 miljard pond aan bedrijfsobligaties op, om de economie te steunen tijdens de coronaviruspandemie.

Een commissie van het Lagerhuis die kijkt naar de impact van overheidsorganen op de opwarming van de aarde, concludeerde dat het opkopen van obligaties van energiebedrijven die veel CO2 uitstoten in strijd is met het overheidsdoel om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De commissie schreef een brief aan voorzitter Andrew Bailey van de Britse centrale bank.

Volgens Reuters kocht de BoE voor 19 procent van zijn opkoopprogramma obligaties van elektriciteitsbedrijven, voor 6 procent obligaties van aardgasproducenten en voor 3 procent schuldpapier van andere energiebedrijven. Nog eens 11 procent betrof obligaties van bedrijven in de industrie en transport die vaak ook veel energie verbruiken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.