Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 25 januari 2021 13:13

Amerikaanse futures wijzen omhoog

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, onder leiding van technologie-aandelen, in aanloop naar cijfers van bedrijven als Apple, Tesla en Facebook later deze week.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen en technologiebeurs Nasdaq koerst af op een 1,0 procent hoger start.

Het optimisme over de technologiesector werd gevoed door Tencent, het meest waardevolle Chinese internetbedrijf, dat in de handel in Hongkong bijna 11 procent meer waard werd. Een bedrijf waarin Tencent heeft geïnvesteerd, Kuaishou Technology dat een app heeft die lijkt op TikTok, kondigde een beursgang aan die Kuaishou mogelijk waardeert op 60 miljard dollar. In Amsterdam werd Prosus, dat een grote aandeelhouder is van Tencent, ruim 5 procent meer waard.

Latch, dat slimme sloten en kluisjes maakt, wil naar de beurs via een fusie met een investeringsvehikel. Latch zou daarbij worden gewaardeerd op 1,6 miljard dollar. 

Bedrijfsresultaten in de VS zijn er maandag onder andere van Kimberley Clark, het bedrijf dat de Kleenex-tissues maakt. Dinsdag volgen Starbucks, Verizon en Microsoft. Woensdag zijn Apple, Tesla en Facebook aan de beurt.

"De manier waarop bestuurders hun vooruitzichten communiceren zal cruciaal zijn voor de markten", zei Sophie Chardon van Lombard Odier. "Beleggers zullen de ruimte die vaccinatie kan bieden, moeten afwegen tegen de realiteit van nieuwe lockdowns" en de impact daarvan op elk bedrijf.

De pandemie die de bevolking van veel landen aan het eigen huis gekluisterd houdt, heeft de economie gesplitst in bedrijven die hiervan profiteren en bedrijven die er het nadeel van ondervinden. De grootste technologiebedrijven worden gerekend tot de profiterende partijen.

Intussen is er ook aandacht voor de onderhandelingen over de investeringsplannen van de Amerikaanse president Joe Biden, die 1,9 miljard dollar wil uitgeven om de economie te stimuleren.

In Europa werden aandelen in de reissector hard geraakt, nadat Britse en Franse politici zeiden strengere maatregelen te overwegen nu mutaties van het coronavirus zich snel verspreiden. Europese luchtvaartmaatschappijen verloren maandag 4 tot meer dan 6 procent.

De uitrol van het vaccinatieprogramma in de EU wordt intussen bedreigd doordat farmaceut AstraZeneca tientallen miljoenen doses van het vaccin de komende maanden vermoedelijk nog niet kan leveren. Een productieprobleem in Europa zou de reden zijn.

De olieprijs zat in de lift. Een maart-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 52,71 dollar, terwijl een april-future Brent 0,7 procent duurder werd op 55,63 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2158. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er nog 1,2170 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Het aandeel GameStop steeg in de handel voorbeurs met meer dan 60 procent. De verkoper van computerspellen is speelbal in een gevecht tussen handelaren die op het internetforum Reddit communiceren en die geloven in een koersstijging, en shortsellers, die zwaar tegen het aandeel speculeren. Het hedgefund Melvin Capital heeft met diens shortpositie veel verloren.

Caterpillar krijgt serieuze concurrentie van Chinese tegenhangers, zoals Sany Heavy Industry en Zoomlion. Deze bedrijven maken de trucks en hijskranen die de Chinese bouwsector aan de praat houden.

De Amerikaanse autofabrikant Lucid Motors is in gesprek over een mogelijke beursgang via een fusie met een investeringsvehikel van voormalig Citigroup-dealmaker Michael Klein. Dat schreef persbureau Bloomberg maandag. Een transactie zou het bedrijf waarderen op een bedrag tot 15 miljard dollar, volgens de bronnen van het persbureau.

Merck & Co stopt met de ontwikkeling van een tweetal potentiële coronavaccins nadat data uit een Fase 1 klinische studie een teleurstellende immuniteitsrespons lieten zien.

Slotstanden
 
De aandelenmarkten op Wall Street sloten vrijdag overwegend lager. De S&P 500 verloor 0,3 procent tot 3.841,47 punten en de Dow Jones index daalde 0,6 procent tot 30.996,98 punten. De Nasdaq steeg 0,1 procent naar 13.543,06 punten.

De Aandeelhouder TV

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 2, 2021

AEX 2 maart 21 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

 • 11:57

  Beursgang Coinbase: Cryptobeurs mogelijk ruim $100 miljard waard

 • 08:17

  optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

03 mrt 10:34 Van Eck

Mijnbouwers en de stralende supercyclus

03 mrt 09:17 Bas Heijink

TA EURO STOXX 600: Topvormingssignalen