Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
22 jan 2021 om 09:43

Citi Research heeft vrijdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogd van 146,00 naar 156,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Op basis van de vorige week gepresenteerde kwartaalcijfers besloten de analisten van de Amerikaanse bank om hun taxaties significant te verhogen. 

Voor 2021 rekent Citi nu op een omzet van 3,3 miljard euro. In 2022 stijgt dit door naar 3,8 miljard euro. Dit jaar schat de bank het verlies op bijna 270 miljoen euro, maar dat zakt in 2022 naar minder dan 90 miljoen euro.

De Nederlandse maaltijdbezorger zal volgens de analisten de dominante speler op lange termijn worden, maar daar staan op korte termijn wel de nodige kosten tegenover.

De maaltijdbezorger investeert in het herstellen van zijn marktpositie in het VK, en enkele andere landen, en dit laat direct resultaat zien, aldus Citi. De kosten die worden gemaakt, liggen echter wel hoger dan de bank had voorzien. En dit heeft gevolgen voor de marge op korte termijn, vulden de analisten aan. 

Op de langere termijn werden de analisten echter positiever over de winstontwikkeling, ondanks een lagere marge. Just Eat Takeaway zal namelijk een grotere markt bedienen, waardoor de totale winst stijgt.

Tot slot noemt Citi de onderwaardering van Just Eat Takeaway ten opzichte van sectorgenoten onterecht. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.