Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Recordomzet Intel

Recordomzet Intel
21 jan 2021 om 22:19

Intel heeft in het vierde kwartaal van 2020 een hoger dan verwachte omzet behaald en de jaaromzet kwam zelfs op een record uit. Dit meldde de chipreus donderdagavond. 

Vertrekkend CEO Bob Swan sprak van een kwartaal waarin de verwachtingen werden overtroffen. 

In het vierde kwartaal kwam de omzet uit op 20 miljard dollar, een fractie lager dan een jaar eerder, maar wel 2,6 miljard dollar hoger dan de guidance die Intel zelf had gegeven. De jaaromzet van 77,9 miljard dollar in 2020 was de hoogste ooit voor het bedrijf en ook 8 procent hoger dan de opbrengsten in 2019.

De winst per aandeel van 1,42 dollar in het vierde kwartaal kwam 0,42 dollar hoger uit dan de guidance van Intel. De totale nettowinst lag met 5,86 miljard dollar wel lager dan de 6,91 miljard dollar die een jaar eerder in de boeken kwam.

Analisten geraadpleegd door FactSet hadden gerekend op een winst per aandeel van 1,11 dollar en een omzet van 17,53 miljard dollar.

De omzet van 6,1 miljard dollar bij datacenters was beter dan verwacht; het PC-segment behaalde in het vierde kwartaal een 9 procent hogere omzet die ook beter was dan analisten vooraf voorspelden.

Outlook

In het lopende eerste kwartaal rekent Intel op een omzet van 18,6 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,03 dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 0,93 dollar en een omzet van 16,08 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag 6,5 procent in de plus maar leverde daarvan in de nabeurshandel weer 2,5 procent in.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Intel Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.