Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen
20 jan 2021 om 08:49

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag met stevige winsten gesloten. De Nasdaq Composite sloot 1,53% hoger op 13.197 punten en de S&P 500 index ging 0,81% hoger de dag uit op 3.798 punten. Beleggers reageerden hiermee enthousiast op de verklaring van aankomend minister van financiën. Janet Yellen wil met een groot stimuleringspakket komen. Ook denkt zij dat het verstandig is om de harde lijn tegen de economische politiek van China voort te zetten. Verder ging de aandacht uit naar de kwartaalcijfers. Goldman Sachs sloot 2,26% lager, ondanks een stijging van de nettowinst met 153% tot $4,4 miljard. De winst van Bank of America (-0,76%) daalde juist met 21% tot $5,5 miljard.

Ook autofabrikant General Motors stond in de belangstelling, nadat het bedrijf aankondigde samen te gaan werken met Microsoft (+1,78%). De koers van General Motors steeg 9,8%, beide bedrijven gaan $2 miljard steken in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Andere positieve uitschieters waren onder andere Alphabet (+3,03%), Alibaba (+3,36%) en Baidu (+4,82%).

Vandaag vindt de inauguratie plaats van Joe Biden en de Amerikaanse futures staan tot 0,6% hoger in aanloop naar dit evenement. Vanmiddag staan ook…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.