Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: daghandelaren overspoelen de hedgefunds

Beursblik: daghandelaren overspoelen de hedgefunds
20 jan 2021 om 21:52

De markt kan langer irrationeel blijven dan jij solvabel, luidt het gezegde, en op dit moment lijken de grote beleggers die op koersdalingen speculeren de speelbal te zijn van de hordes daghandelaren die de aandelenkoersen opstuwen met beleggingsapps zoals Robinhood. Dat beweert althans Michael Batnick van Ritholtz Wealth Maangement, die de blog Irrelevant Investor schrijft. 

“Deze daghandelaren gaan van het ene naar het andere aandeel. Ze persen al het sap eruit tot er niets meer in zit en gaan dan naar het volgende aandeel”, schrijft Batnick over deze trend op de aandelenmarkten.
 
Hij wijst op een filmpje van een jong stel dat hun beleggingsstrategie deelde op de app TikTok. Die komt neer op kopen wanneer een aandeel begint te stijgen en verkopen als dat stopt: handelen op het momentum dus. 

Wat daar nieuw aan is, is volgens hem het grote netwerkeffect. Er is inmiddels een namelijk enorme gemeenschap is van kleine handelaren die online beleggen. “En als we iets geleerd hebben in de laatste tien jaar is dat je voorzichtig zijn met short gaan op netwerken.” Batnick verwacht ook dat deze trend voorlopig niet zal verdwijnen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.