Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Halliburton presteert iets beter dan verwacht

Halliburton presteert iets beter dan verwacht
19 jan 2021 om 13:27

Halliburton heeft in het vierde kwartaal van 2020 de aangepaste winst per aandeel iets hoger zien uitvallen dan verwacht, ook al liep de omzet op jaarbasis fors terug. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de dienstverlener aan de olie-industrie.

Het aangepaste resultaat per aandeel kwam uit op 0,18 dollar waarvoor analisten die vooraf waren gepolst door FactSet uitgingen van 0,15 dollar. Een jaar eerder was dit nog wel 0,32 dollar.

De omzet van het bedrijf daalde in de periode oktober tot met december van 5,2 miljard dollar een jaar eerder naar 3,2 miljard dollar in 2020. Over het derde kwartaal van dat jaar bleef de omzet overigens steken op minder dan 3 miljard dollar.

Op operationeel vlak kwam het resultaat over het laatste kwartaal van het afgelopen boekjaar uit op 96 miljoen dollar negatief, tegen bijna 1,7 miljard dollar verlies een jaar eerder en een positief resultaat van 142 miljoen dollar over het derde kwartaal.

Onder de streep resteerde voor Halliburton een verlies van 235 miljoen dollar tegen een verlies van 1.653 miljoen dollar een jaar eerder en 17 miljoen dollar over het derde kwartaal. 

Maar rekening houdend met afschrijvingen en andere lasten was er nog altijd een positief resultaat van 160 miljoen dollar te melden over het vierde kwartaal.

Het aandeel Halliburton steeg in de elektronische handel voorbeurs in New York met 2,1 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.