Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Tikkurila passende overname voor AkzoNobel

Beursblik: Tikkurila passende overname voor AkzoNobel
19 jan 2021 om 09:34

AkzoNobel heeft met Tikkurila een passende overnameprooi in het vizier, maar de overnameprijs lijkt wel hoog. Dit stelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam dinsdag.

Claassen noemde de overname groter dan verwacht en het overnameproces kan wat tijd in beslag nemen. Bovendien is het niet ondenkbaar dat PPG opnieuw zijn bod verhoogt, waarna de bal weer bij AkzoNobel komt te liggen. De analist denkt dat AkzoNobel meer synergievoordelen kan behalen met de overname dan PPG.

“Een overnamestrijd is niet wenselijk voor aandeelhouders van AkzoNobel, maar de omvang van deze deal is niet zo groot dat dit een groot verschil zou maken voor het bedrijf als geheel”, aldus Claassen.

De overnameprijs van 1,4 miljard euro kan door AkzoNobel gefinancierd worden middels bestaande kredietlijnen, al zou het inkopen van eigen aandelen een tijdje gepauzeerd moeten worden, zo voorziet Claassen. Het huidige inkoopprogramma ter waarde van 300 miljoen euro zal nog wel worden afgerond, denkt de analist.

Aangezien de overnamedeal nog “lang” niet in kannen en kruiken is, ziet Claassen geen reden om de ramingen voor AkzoNobel aan te passen. Degroof Petercam handhaafde dan ook het Houden advies met een koersdoel van 92,00 euro.  

Het aandeel AkzoNobel daalde dinsdagochtend met 0,4 procent tot 87,16 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.