Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Deutsche Bank haalt AkzoNobel van kooplijst

Beursblik: Deutsche Bank haalt AkzoNobel van kooplijst
19 jan 2021 om 08:52

Deutsche Bank heeft het advies voor AkzoNobel verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 102,00 naar 96,00 euro.

Deutsche Bank hanteerde eerder nog een koopadvies op basis van de voorziene operationele verbeteringen die zouden leiden tot een verdere margestijging in 2021 en 2022 bij een aantrekkende omzet. 

Hoewel deze verwachtingen intact blijven, was Deutsche Bank al in de veronderstelling dat AkzoNobel een actieve rol zou spelen in de consolidatie in de sector. Met de op maandag aangekondigde overname van Tikkurila ter waarde van 1,4 miljard euro blijkt dit ook het geval. 

Deutsche Bank had echter niet verwacht dat AkzoNobel zulke hoge multiples zou betalen voor een bedrijf dat een relatief lage groei laat zien.

“Vanwege het gebrek aan zicht op de omvang van geplande desinvesteringen en mogelijke synergieën, zien we niet zo snel hoe deze deal over drie tot vijf jaar waarde kan creëren [voor Akzo]”, aldus de analisten van de Duitse bank.

Deutsche Bank zet dan ook vraagtekens bij de kapitaaldiscipline van AkzoNobel met betrekking tot overnames. Omdat ook PPG interesse heeft in Tikkurila kan dit uitmonden in een biedingsoorlog, waarschuwde de bank. 

“We denken dat Akzo Tikkurila al enige tijd op zijn watchlist had staan en dat de actie van PPG heeft aangezet om sneller in actie te moeten komen dan gedacht”, aldus de analisten.

Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op 87,50 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.