Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen doen het rustig aan

Europese beurzen doen het rustig aan
18 jan 2021 om 11:54

De Europese beurzen doen het maandag rustig aan, nu Wall Street gesloten blijft vanwege de viering van Martin Luther King Day.

De Duitse DAX handelde onveranderd en de Franse CAC daalde 0,2 procent. De Stoxx Europe 600 handelde fractioneel in het rood op 407,67 punten.

De beursagenda is vandaag vrijwel leeg. Enige cijfers van importantie kwamen uit China.

De Chinese industrie zag de productie in een iet hoger tempo groeien, maar de detailhandelsverkopen stegen juist wat minder hard.

In het vierde kwartaal groeide China met 6,5 procent op jaarbasis, waardoor de groei in heel 2020 uitkwam op 2,3 procent, ondanks de coronacrisis.

Het cijferseizoen komt deze week verder op gang. Komende dagen opent 10 procent van de beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven de boeken. In Europa is dat 3 procent, aldus analist Corne van Zeijl van Actiam.

De euro/dollar handelde op 1,2063.

Stijgers en dalers

AkzoNobel wil Tikkurila kopen voor 31,25 euro per aandeel, waarmee het Finse bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer 1,4 miljard euro. AkzoNobel verwacht dat de overname vanaf 2022 zal bijdragen aan de winst. Het aandeel Akzo daalde 2,4 procent en Tikkurila handelde op net geen 28 euro.

ArcelorMittal won 1,1 procent. Credit Suisse haalde het aandeel van de kooplijst, maar verhoogde het koersdoel wel. Deutsche Bank verhoogde het koersdoel ook, maar handhaafde het koopadvies.

Total heeft een minderheidsbelang in het Indiaanse Adani Green Energy gekocht voor 2,5 miljard dollar. Total daalde 0,4 procent.

Carrefour daalde 5,7 procent. Een overname door Couche-Tard lijkt er niet meer in te zitten. Daarmee was Carrefour de sterkste daler in de CAC40.

Het nieuwe Stellantis, de combinatie van Peugeot en Fiat Chrysler, liep 6,8 procent op.

In Frankfurt ging Infineon 3,8 procent hoger. Daar stond Lufthansa tegenover met een koersverlies van 3,3 procent.

In Londen daalde BT Group 2,3 procent.

Wall Street

De S&P 500 daalde vrijdag 0,7 procent op 3.768,25 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent tot 30.814,26 punten en de Nasdaq ging 0,9 procent lager op 12.998,50 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.