Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASR

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASR
18 jan 2021 om 08:34

Berenberg heeft maandag het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 41,70 naar 43,80 euro, op basis van hoger winstverwachtingen voor de komende jaren.

De analisten merkten op dat veel beleggers geloven dat ASR een krimpende markt bedient. Ze denken zelf dat er toch goed groeipotentieel in de verzekeraar zit.

De krimp van de portefeuille met levensverzekeringen is een feit, maar dit kan worden goedgemaakt met overnames, zoals die van Generali in 2018. En de uitbreiding naar schadeverzekeringen en vermogensbeheer zal ook bijdragen aan winstgroei van de groep, menen de analisten.

Door investeringen in hypotheken en leningen met hogere rendementen blijft de relatief hoge marge bij de levensverzekeringen op peil. Berenberg noemt hier de 1,86 procent operationele winst van ASR op de levensverzekeringsgelden, wat bijna drie keer zo hoog is als de 0,64 tot 0,74 procent voor Allianz, Generali en NN Group. Deze hoge marge is te danken aan het hoge percentage van individuele levensverzekeringen, die een relatief lage winstdeling voor polishouders kennen.

Tenslotte is Berenberg positief over het dividendbeleid van ASR. Dit wil de verzekeraar elk jaar laten stijgen, zolang de solvabiliteit boven 140 procent blijft, terwijl er nog eens 75 miljoen euro per jaar ruimte is voor aandeleninkopen bij een solvabiliteit van tenminste 180 procent.

Dit levert een “erg aantrekkelijk” dividendrendement op van 8,3 procent voor 2020, becijferde Berenberg.

Het aandeel ASR sloot vrijdag op 34,44 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.