Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX op weg naar 671,5 punten

AEX op weg naar 671,5 punten
18 jan 2021 om 12:02

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Aandelen blijven gewild en de AEX laat nog altijd een sterk stijgende trend zien. Sinds de uitbraak boven de 587 punten hebben we enkel halverwege december een noemenswaardig dipje gezien van 4%. Aan het begin van het jaar brak de AEX boven de weerstand op 632 punten, waarmee de stijgende trend werd voortgezet.

Zoals eerder besproken is de Nederlandse beurs op weg naar de all-time high op 700 punten. Daartussen liggen wel enkele weerstanden, maar vooralsnog heeft dat voor een noemenswaardige correctie gezorgd. De AEX bleef vorige week wel even hangen onder het topje van december 2000 op 647,6 punten. Maar op vrijdag schoot de index hier met kracht boven en in de namiddag werd de koers hierboven weer opgevangen. Het volgende koersdoel ligt nu op 671,5, waar de AEX eind 2000 tweemaal een top vormde.

Ondertussen loopt de Amsterdamse beurs zo snel op dat de afstand tot het 200-daags exponentieel voortschrijdende gemiddelde toeneemt. De EMA-200 (rode lijn) ligt nu op circa 580 punten en dat is dus zo’n 11% lager. In een bullmarkt blijft de beurs doorgaans boven dit gemiddelde, maar zo nu en dan valt de beurs terug tot dit

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.