Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg haalt Heineken van kooplijst

Beursblik: Berenberg haalt Heineken van kooplijst
15 jan 2021 om 07:27

Berenberg heeft vrijdag het advies voor Heineken verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 95,00 naar 91,50 euro. Dit bleek uit een sectorrapport.

Het vierde kwartaal zal nog een lastig kwartaal zijn gebleken voor Heineken, zo denkt analist Javier Gonzalez Lastra. Veel kernmarkten van Heineken gingen weer in lockdown of kregen te maken met strengere coronaregels. Ook wees de analist op cijfers uit Vietnam, die geen enkele positieve indicatie gaven voor een herstel van één van Heinekens groeiregio’s. In november daalde de bierproductie in Vietnam nog altijd met dubbele cijfers.

Berenberg wacht vooral op de strategische update die Heineken bij de jaarcijfers zal geven, die zou een aanjager voor de koers kunnen worden, denkt Gonzalez Lastra. Heineken heeft al laten weten de kosten te willen terugdringen. Dit kan wel eens 700 miljoen euro per jaar opleveren, denkt de zakenbank.

Berenberg denkt dat de omzet van Heineken daalt van 24 miljard in 2019 naar 19,5 miljard euro in 2020. In 2021 stijgt de omzet vervolgens naar 20,3 miljard euro.

De analist stelde zijn raming voor de EBIT voor 2020 met 7,5 procent naar beneden bij naar 2,25 miljard euro en voor 2021 met zelfs 9,5 procent naar 2,74 miljard euro.

Momenteel biedt een belegging in AB InBev volgens Berenberg meer kansen.

Het aandeel Heineken sloot donderdag op 90,36 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers L’Oreal

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.