Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood
15 jan 2021 om 08:12

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Gisteren heeft de aftredende regering van Trump nog maar eens hun pijlen gericht op enkele Chinese bedrijven. Een bedrijf die werd toegevoegd aan de blacklist van Trump, is Xiaomi. Xiaomi is de derde grootste smartphoneproducent ter wereld en heeft recent Apple voorbijgestoken. Het aandeel Xiaomi ging meer dan 13% onderuit op de beurs van Hong Kong. Verder is er ook een Chinese vliegtuigbouwer in opkomst voor Boeing en Airbus te beconcurreren. Commercial Aircraft Corporation of China werd ook toegevoegd aan de blacklist. De reden voor deze laatste actie van Trump is de potentiële band tussen de bedrijven en het Chinese leger.

Biden onthult $1,9 biljoen steunpakket

Gisteren heeft Biden zijn plannen uit de doeken gedaan om de Amerikaanse bedrijven en gezinnen te helpen. Er komt een steunpakket van $1,9 biljoen. Elk werkend gezin krijgt een noodpakket van $1.400 per persoon. Samen met de $600 die vorige maand werd goedgekeurd, zullen de Amerikanen dus $2.000 hebben ontvangen aan noodhulp. Verder wordt het minimumloon verhoogd naar $15 per uur. De werkloosheidsuitkering gaat ook omhoog van $300 naar $400 per week. Van de $1,9 biljoen gaat eveneens $350 miljard naar noodfinanc

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.