Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst licht hoger

Wall Street koerst licht hoger
14 jan 2021 om 19:46

De Amerikaanse aandelenmarkten koersten donderdag licht hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 steeg 0,1 procent op 3.815 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent tot 31.157 punten en de Nasdaq ging 0,3 procent hoger op 13.163 punten.

Beleggers wachten op details van een stimuleringsplan van aanstaand president Joe Biden, aldus marktanalist David Madden van CMC. Een update wordt in de nacht van donderdag op vrijdag verwacht.

Ondertussen werd vertrekkend president Donald Trump woensdag voor de tweede keer ge-impeached vanwege zijn vermeende rol in de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers vorige week. 

Veel aandacht is er ook voor de Federal Reserve, zeker nu de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week flink zijn gestegen.

In een toespraak zei voorzitter van de Fed Jerome Powell donderdag dat de Amerikaanse arbeidsmarkt nog lang niet is waar die moet zijn. Ook hoeven beleggers niet te vrezen dat de rente spoedig wordt verhoogd, aldus Powell.

Het aantal nieuwe steunaanvragen steeg afgelopen week met 181.000 naar 965.000. Economen hadden vooraf gerekend op 800.000 aanvragen.

“We zien in deze cijfers de opmerkingen in het Beige Book, dat woensdagavond werd gepubliceerd en het arbeidsrapport over december van afgelopen vrijdag bevestigd. Met deze cijfers uit januari is een verbetering deze maand in de arbeidsmarkt van de Verenigde Staten niet waarschijnlijk”, aldus analist Philip Marey van Rabobank.

De euro/dollar handelde donderdagavond een fractie lager op 1,2156. De olieprijs veerde halverwege de dag op.

Bedrijfsnieuws

Tesla moet 158.000 auto’s terugroepen in de Verenigde Staten of ten minste een verklaring afgeven voor zijn besluit om de auto’s niet terug te roepen naar de fabriek. De National Highway Traffic Safety Administration heeft dit op 13 januari laten weten aan de autofabrikant. Tesla leverde 0,9 procent in.

Het coronavaccin van Johnson & Johnson geeft na één injectie een immuunrespons bij alle testpersonen van ten minste 71 dagen. Het aandeel van de farmaceut steeg 2.2 procent.

Intel ging 3,4 procent hoger. Woensdag steeg het aandeel al 7 procent. Er werd een nieuwe CEO aangekondigd en Intel merkte op dat het de verwachtingen voor het vierde kwartaal heeft overtroffen. De activistische aandeelhouder Daniel Loeb noemde het “klasse” van CEO Bob Swan om te vertrekken. 

Sowieso ligt de halfgeleidersector er vandaag goed bij, na meevallende cijfers van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant kwam ook met ambitieuze investeringsplannen.

BlackRock verdiende in het vierde kwartaal meer dan analisten hadden verwacht. De winst per aandeel lag ook hoger dan een jaar terug. Het aandeel daalde toch 3,8 procent.

Conform de verwachting leed Delta Air Lines een stevig verlies in het afgelopen kwartaal. De omzet daalde dan ook van 11,4 miljard naar minder dan 4 miljard dollar. Ook voor het lopende kwartaal houdt de druk aan, maar de luchtvaartmaatschappij hoopt dat later dit jaar de trend verbetert. Het aandeel noteerde 3,8 procent hoger.

Wells Fargo zou op het punt staan om zijn vermogensbeheertak te verkopen aan een consortium dat wordt geleid door GTCR en Reverence Capital Partners. Dit meldde persbureau Reuters. Een eventuele prijs is niet bekend maar eerder meldde Reuters dat Wells Fargo ruim 3 miljard dollar voor zijn vermogensbeheertak wil krijgen. Het aandeel steeg 3,4 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.