Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stevig verlies voor Delta Air Lines geen verrassing

Stevig verlies voor Delta Air Lines geen verrassing
14 jan 2021 om 13:55

Delta Air Lines heeft ook het afgelopen kwartaal verlies geboekt en sloot daarmee aan op de verwachtingen vooraf. Dit bleek donderdag bij publicatie van de resultaten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Het aangepaste verlies per aandeel kwam uit op 2,53 dollar tegen een analistenverwachting vooraf van 2,50 dollar per aandeel. Op de winst- en verliesrekening kwam dat in totaal neer op een nettoverlies van 755 miljoen dollar tegen een nettowinst van 1,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf zag de omzet in de verslagperiode op jaarbasis volledig in elkaar storten tot minder dan 4 miljard dollar van 11.,4 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2019.

Over het gehele boekjaar was het verval vergelijkbaar. De omzet in 2019 lag nog op 47 miljard dollar, over 2020 nog maar op 17 miljard dollar, een afname met ook ongeveer 65 procent.

De aangepaste nettoschuld liep op jaarbasis met 8,3 miljard dollar op naar 18,8 miljard dollar.

Outlook

Ondanks de negatieve corona-effecten waagde het bedrijf met als thuisbasis Atlanta zich aan een outlook voor het lopende kwartaal. Daarin wordt rekening gehouden met een capaciteitsvermindering met 35 procent.

De omzet gaat naar verwachting met 60 tot 65 procent omlaag ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. De operationele kosten zullen naar verwachting met 35 tot 40 procent afnemen.

Voor de schuldpositie wordt nu rekening gehouden met ongeveer 18 miljard dollar.

Het aandeel Delta Air Lines steeg donderdag in de elektronische handel op Wall Street voorbeurs met 1,0 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.