Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - woensdag, 13 januari 2021 23:02

Huis van Afgevaardigden stemt voor afzettingsprocedure tegen Trump

Het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten heeft woensdag gestemd om een tweede afzettingsprocedure te starten tegen Donald Trump, omdat hij een menigte aanhangers zou hebben aangemoedigd om het Congres te bestormen in een ultieme poging om de verkiezingsoverwinning van de Democraat Joe Biden teniet te doen.

De stemming was 232 stemmen tegen 197, met alle Democraten en 10 Republikeinen voor de impeachment van de president. Tijdens de stemming werd het gehele Capitool bewaakt door de National Guard.

Trump zal binnen enkele dagen het Witte Huis verlaten. De keuze van de Democraten om de impeachment in gang te zetten weerspiegelt de woede bij veel parlementariërs over de maandenlange campagne van Trump om de uitkomst van de verkiezingen te betwisten, met ongefundeerde en onware uitspraken over verkiezingsfraude. Ook zette Trump andere leden van zijn regering zoals vicepresident Mike Pence onder druk om aan de macht te kunnen blijven. De campagne mondde uit in de gewelddadige bestorming van het Capitool, waar het Huis van Afgevaardigden en de Senaat vergaderen.

"We weten dat de president van de Verenigde Staten heeft opgehitst tot deze rebellie, deze gewapende opstand, tegen ons land", zei de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi. "Hij moet verdwijnen - hij vorm een duidelijk en acuut gevaar voor de natie die ons allen lief is."

Sommige Republikeinen betoogden dat een nieuwe impeachment de kloof tussen de partijen in het land verder zou verdiepen en olie op het vuur zou gooien. 

Trump riep zijn aanhangers woensdag op om zich te onthouden van geweld. Hij heeft geen verantwoordelijkheid op zich genomen voor de rellen op het Capitool en ontkent iets verkeerd te hebben gedaan. Hij noemde de pogingen om hem uit zijn ambt te zetten een voortzetting van de heksenjacht door de Democraten. 

Het laatste woord is nu aan de Senaat, die vanaf eind deze maand precies doormidden is gespleten tussen de twee partijen. Er is een grote tweederde meerderheid nodig om Trump te veroordelen in de afzettingsprocedure. In dat geval kan Trump de toegang tot het regeringsambt worden ontzegd, zodat hij zich bij een volgende verkiezing zich niet opnieuw kandidaat kan stellen.

De Aandeelhouder TV

januari 25, 2021

Het einde van het kapitalisme? – Interview Marco Knulst

januari 25, 2021

Philips ziet groei | 25 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 24, 2021

Bullish scenario AEX nog altijd intact

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:39

  AEX blijft binnen stijgende trend & Philips toont enorm potentieel

 • 08:02

  Het cijferseizoen schakelt een versnelling hoger & Europa start in de plus

 • 17:27

  TA van Edward Loef – Carrefour terug naar de servicebalie

 • 08:49

  Nieuwe studie duidt op lagere effectiviteit van de vaccins op COVID-19 varianten & Europa start rood

 • 16:33

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken

 • 08:46

  Nieuwe all-time highs voor S&P 500 en Nasdaq 100 & Europa start groen

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Rendement sprokkelen

 • 09:09

  ETF van de week: iShares 600 Utilities (EXH9)

 • 08:01

  Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

Masterclasses

Columns

Nieuw
25 jan 12:17 Redactie

Philips: Kopen of Verkopen?

25 jan 11:45 Nico Bakker

TA: FUGRO Hit & Run

25 jan 07:47 Redactie

E-commerce aandelen voor 2021