Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brainard: Fed blijft nog lang obligaties kopen

Brainard: Fed blijft nog lang obligaties kopen
13 jan 2021 om 23:16

De Federal Reserve zal het herstel van de Amerikaanse economie nog geruime tijd blijven steunen met agressief beleid en heeft geen plannen om zijn aandeleninkopen te verminderen. Dat zei beleidsmaker Lael Brainard van de Federal Reserve woensdag.

“De economie is ver verwijderd van onze doelstellingen voor werkgelegenheid en inflatie, en zelf bij een optimistische vooruitblik, zal het tijd vergen om substantiële verdere progressie te boeken” op de weg naar meer werkgelegenheid en hogere inflatie, aldus Brainard. 

“Ik verwacht dat het huidige tempo van opkopen voor geruime tijd gepast zal blijven”, zei Brainard, onder het voorbehoud dat de centrale bank zijn beleid bepaalt aan de hand van de prestaties van de economie.

Nu de economie aan het herstellen is en vaccins beginnen te helpen om de coronaviruspandemie te beeëindigen, is de vraag of de Fed de huidige uitzonderlijk sterke monetaire stimulering enigszins kan gaan terugschroeven. De rente zal nog jaren nagenoeg op nul blijven staan en de Fed koopt nog steeds voor 120 miljard dollar per maand aan staatsleningen op, om de lange marktrente laag en de markt goed gesmeerd te houden. 

De Fed is bereid om het opkoopprogramma zelfs te vergroten als dat nodig wordt geacht, zei Brainard nog.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.