Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet PGS ook in vierde kwartaal onder druk

Omzet PGS ook in vierde kwartaal onder druk
12 jan 2021 om 08:45

PGS heeft ook in het vierde kwartaal van 2020 een lagere omzet bij de Segment-divisie geboekt. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van de Noorse dienstverlener aan de olie-industrie en sectorgenoot van het Nederlandse Fugro.

Bij de Segment-tak daalde de omzet het afgelopen kwartaal op jaarbasis naar circa 158 miljoen dollar tegen 288 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2019. Op kwartaalbasis was er wel sprake van omzetstijging. In het derde kwartaal bedroeg de omzet 116 miljoen dollar.

De omzet viel afgelopen kwartaal uiteen in 5 onderdelen, waarbij Contract seismic het aandeel in de omzet van de groep zag teruglopen van 55 procent in het vierde kwartaal van 2019 naar 8 procent in het afgelopen kwartaal. Dat percentage lag in het derde kwartaal overigens op 2 procent. Stacked/Standby zag het aandeel juist stijgen van 4 procent naar 35 procent, Multiclient seismic van 24 naar 41 procent, Steaming gelijk blijven op 13 procent en Yard licht dalen van 4 naar 3 procent.

Het vierde kwartaal is gebaseerd op 5 vaartuigen, net als het derde kwartaal. In het vierde kwartaal van 2019 ging het nog om 8 vaartuigen.

Het bedrijf maakt op 4 februari zijn volledige verlies- en winstrekening en balans over het vierde kwartaal en heel 2020 bekend.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.