Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Just Eat Takeaway.com schrapt Amsterdamse beursnotering niet

Just Eat Takeaway.com schrapt Amsterdamse beursnotering niet
12 jan 2021 om 22:54

  Just Eat Takeaway.com zal voorlopig zijn Amsterdamse beursnotering niet beëindigen, om rustig te kunnen beoordelen wat de beste noteringslocaties zijn na de geplande overname van het Amerikaanse Grubhub, Dat maakte de maaltijdbezorger dinsdag bekend.

Tijdens de overname van Just Eat eind 2019 kondigde het toenmalige Takeaway.com aan de beursnotering aan Euronext Amsterdam zo snel mogelijk te willen beëindigen, en wel in februari 2021, als het fusiebedrijf een jaar lang op een prominente plek aan de Londense beurs zouden hebben gestaan.

Na het overnamebod in aandelen op het Amerikaanse Grubhub medio 2020 is de situatie echter anders geworden. Voorwaarde voor die deal is een beursnotering van Just Eat Takeaway.com in de Verenigde Staten. 

Gezien de grotere en meer mondiale beleggersbasis, is het belangrijk om te bekijken welke locaties voor de beursnotering optimaal zijn voor de lange termijn. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de liquiditeit en de handesvolumes van de beursnoteringen in Amsterdam, Londen en New York. “Het vergt tijd om een natuurlijk thuis te vinden na een substantiële overname zoals Grubhub.” aldus het bedrijf.

De geplande aftocht uit Amsterdam wordt dus uitgesteld “om verstoring voor de aandeelhouders tot een minimum te beperken.” Welke nationaliteit het bedrijf krijgt, zal in augustus worden aangekondigd, verwacht Just Eat Takeaway.com, na gesprekken met de Londense aanbieder van aandelenindices FTSE Russell. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.