Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese autoverkopen blijven teruglopen

Chinese autoverkopen blijven teruglopen
12 jan 2021 om 09:01

De Chinese autoverkopen zijn in 2020 voor het derde jaar op rij flink gedaald. Afgelopen jaar daalden de verkopen met 6,8 procent.

Desondanks viel de daling volgens analisten mee in het licht van de coronacrisis. De mondiale autoverkopen liepen naar schatting van IHS Markit met 15 procent terug afgelopen jaar. Ook de Amerikaanse automarkt kromp met 15 procent.

“In het eerste kwartaal voorzagen wij een veel grotere krimp voor de Chinese markt”, aldus analist Lin Huabin van IHS Markit, wijzend op een daling van de Chinese autoverkopen van 41 procent in maart.

Autofabrikanten verkochten in China afgelopen jaar 19,3 miljoen auto’s, aldus China Passenger Car Association, een daling van grofweg 20 procent ten opzichte van de piek in 2017. Voor dit jaar voorziet het instituut een groei voor de Chinese markt van 7 procent.

Analisten zijn van mening dat de grootste terugval voor de Chinese automarkt nu achter de rug is, na een opleving in de tweede helft van 2020. In december groeide de autoverkopen nog met 6,6 procent op jaarbasis. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.